Tesina stran

O nas

Tesi se je skotila 3.avgusta, 2004 v Malih Žabljah pri Vipavi. Poslovila se je 11.oktobra, 2016.

Kje se nahajava

Živimo v Gonjačah, v mali vasici v Goriških Brdih, na vrhu grička, od koder se pogled razteza vse od Julijskih Alp na severu, proti Beneški Sloveniji in Furlaniji Julijski Krajini na zahodu, do tržaškega zaliva na jugu in proti vzodu proti Novi Gorici in naprej v notranjost goriške pokrajine. Meni je to seveda najlepši kraj na svetu, verjetno pa je tudi Tesi všeč, ko se vzpenjava na Sabotin, ali Korado, dva znamenita mejnika Goriških Brd, pod katerima se vije Soča.

Od tod so tudi več ali manj vse najine slike, kajti to sta kraja, ki ju obožujeva, še predvsem zato, ker ima tam Tesi dovolj prostora, da lahko svojo energijo tako ali drugače izkoristi.

Zahvala

Pri nastajanju te spletne strani, sta mi bila v zelo veliko pomoč Anton, najin veterinar in seveda njegov pomočnik Jordan, ki sta vedno rada priskočila na pomoč in me vedno spodbujala pri uresničevanju mojih idej, ter Rado, ki nama je pomagal skozi najhujše težave pri socializaciji, ter me pri tem naučil veliko novih stvari, ki so nama pomagale pri prilagajanju ene na drugo in s tem spoznavanju karakternih značilnosti psov.

Hvala njima in drugim, ki mi stojijo ob strani in me prijazno spodbujajo, četudi so med njimi taki, ki jih kinologija ne zanima, ali pa vsaj ne nemški ovčarji.

schutzhund-državni testi obrambnih psov

Schutzhund je nemška beseda, ki pomeni 'pes za zaščito'. Nanaša se na šport, ki se osredotoča na razvoj tistih potencialov v psih, ki jih naredijo bolj uporabne in s tem srečne spremljevalce svojih lastnikov.Ta šport delovnih psov daje priložnost lastnikom psov, da izučijo pse in jim omogočijo tekmovanja. Schutzhund je...

zelo dobra stran, še posebno zato ker so mi nemški ovčarji zelo všeč in lahko tudi zveš uporabne stvari v zvezi z psi.

Dunja , Kanal