Tesina stran

O nas

Tesi se je skotila 3.avgusta, 2004 v Malih Žabljah pri Vipavi. Poslovila se je 11.oktobra, 2016.

Kje se nahajava

Živimo v Gonjačah, v mali vasici v Goriških Brdih, na vrhu grička, od koder se pogled razteza vse od Julijskih Alp na severu, proti Beneški Sloveniji in Furlaniji Julijski Krajini na zahodu, do tržaškega zaliva na jugu in proti vzodu proti Novi Gorici in naprej v notranjost goriške pokrajine. Meni je to seveda najlepši kraj na svetu, verjetno pa je tudi Tesi všeč, ko se vzpenjava na Sabotin, ali Korado, dva znamenita mejnika Goriških Brd, pod katerima se vije Soča.

Od tod so tudi več ali manj vse najine slike, kajti to sta kraja, ki ju obožujeva, še predvsem zato, ker ima tam Tesi dovolj prostora, da lahko svojo energijo tako ali drugače izkoristi.

Zahvala

Pri nastajanju te spletne strani, sta mi bila v zelo veliko pomoč Anton, najin veterinar in seveda njegov pomočnik Jordan, ki sta vedno rada priskočila na pomoč in me vedno spodbujala pri uresničevanju mojih idej, ter Rado, ki nama je pomagal skozi najhujše težave pri socializaciji, ter me pri tem naučil veliko novih stvari, ki so nama pomagale pri prilagajanju ene na drugo in s tem spoznavanju karakternih značilnosti psov.

Hvala njima in drugim, ki mi stojijo ob strani in me prijazno spodbujajo, četudi so med njimi taki, ki jih kinologija ne zanima, ali pa vsaj ne nemški ovčarji.

Temperament nemških ovčarjev

Nemški ovčar je skoraj v vsem prvi, a v vsem drugi. Npr. hrti so izjemno hitri , terierji so izjemni sledni psi, šnavcerji so cenjeni čuvaji, a nobena od teh pasem nima toliko kvalitet združenih v sebi kot nemški ovčar. Nemški ovčar je hiter, gibčen, eleganten, z življenjsko močjo, ki...

tvoja psička je prečudovita. sama imam doma nemško ovčarko taro ki je stara 2 leti in ima 7 mladičkov ki so se skotili 21. 9. 06.lepo se imej in pozdravi domače ter teso.če se le da bi te prosila da me dodaš ma msn da bi se pogovarjali .hvala in lep pozdrav

tamara , brezovica